Edmund Boric i Marin Zokic – koncert za trubu i orgulje u Crkvi sv. Frane

10 prosinca, 2011 Komentari isključeni za Edmund Boric i Marin Zokic – koncert za trubu i orgulje u Crkvi sv. Frane
Edmund Boric i Marin Zokic – koncert za trubu i orgulje u Crkvi sv. Frane

Cjelovečernji koncert   |   Crkva svetog Frane   |  8. rujna 2011.

 

Koncert je održan 8. rujna 2011. godine u Crkvi sv. Frane u Šibenku na spomeničkim orguljama iz radionice M. Heferera iz 1969. godine. Zahvaljujemo glazbenicima na dozvoli za objavu audio zapisa.

Edmund Boric i Marin Zokic – koncert za trubu i orgulje Sibenik 2011 by Organum

Magistar Edmund Andler Borić se rodio u Zadru, 1975. godine.gdje je završio jezičnu gimnaziju i srednju glazbenu školu Blagoje Bersa, teorijski odjel i glasovir. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se kod majstora u orguljskomu sviranju kod češkoga orguljaša Jaroslava Tumea, nizozemskoga Pietera van Dijka i francuskoga Daniela Rotha. Radi kao profesor orgulja na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Osijeku.

Trubač Marin Zokić rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se na Međunarodnoj trubljačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski komorni orkestar i dr. Bio je solo trubljač orkestra Hrvatske vojske i Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubljač Zagrebačke filharmonije.

 

Comments are closed.