PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

13 kolovoza, 2021 Komentari isključeni za PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Moje ime je Tina Banovac. Magistra sam muzike, diplomirana orguljašica iz klase prof. Maria Penzara. Duži niz godina sam predsjednica Organološkog društva “Organum” Šibenik, a od 1. mjeseca 2019. godine obnašam SVE RADNE FUNKCIJE istoga Društva, što znači da sam sav rad u Društvu od 2019. godine obavila sama (i uz pomoć bliskih prijatelja) a cijelo vrijeme izvještavajući kolege iz Upravnog odbora o svom radu.

Moje ime nalazi se na svim dokumentima koje sam u ove 3 godine predala: Gradu Šibeniku, Šibensko-kninskoj županiji, Turističkoj zajednici grada Šibenika, te Ministarstvu kulture i medija. Zahvaljujući navedenim sponzorima i mom radu, koji je u prve dvije godine bio humanitarnog karaktera, Društvo je dobilo sredstva od preko 220 000kn, zahvaljujući kojima sam SAMOSTALNO organizirala 3 projekta Orguljaške ljetne škole (26. OLJŠ, 27. OLJŠ i 28. OLJŠ).

U sklopu navedenih projekata Orguljaške ljetne škole osigurala sam seminare i radionice za polaznike, zapošljavala profesore predavače, organizirala 14 koncerata i 2 stručna predavanja, zapošljavala orguljare za održavanje i štimanje 6 instrumenata, osobno pregledavala i unajmljivala apartmane u Šibeniku za smještaj predavača i koncertnih izvođača, osobno dočekivala koncertne izvođače, pisala ugovore za iste, pisala letke za koncerte, svakodnevno surađivala sa print centrom (što putem maila, mobitela, osobnim odlascima), objavljivala sva zbivanja projekta OLJŠ na našim službenim stranicama, objavljivala sva zbivanja na našim facebook stranicama, surađivala sa fotografima, pisala prijavnice i zaprimala prijavnice, vodila evidenciju o polaznicima i osobnu komunikaciju sa svakim ponaosob ukoliko je bilo potrebno, pisala uvjerenja za svakog polaznika, surađivala sa Šibenskom biskupijom, Samostanom Sv. Frane i Glazbenom školom Ivana Lukačića čijih smo prostora korisnici, napravila FINANCIJSKU STRUKTURU za sva 3 projekta, nadgledala isplatu svih angažiranih…. odvojila enormno mnogo vremena od sebe i svoje obitelji… a sve sa ciljem da projekt koji je postojao 25 godina NE PROPADNE !

Kako je pokojni gospodin Božidar Grga do trenutka svoje smrti bio jedini nositelj navedenog projekta, a iz duboke zahvalnosti za sve što je učinio za orguljašku glazbu, za mlade orguljaše, i za kulturno-orguljašku baštinu grada Šibenika, te iz dubokog štovanja prema ličnosti prof. Maria Penzara koji me je osobno preporučio na mjesto predsjednice Društva, od 1. mjeseca 2019. godine preuzimam svu dokumentaciju Udruge koja se do tada nalazila u stanu pok. B. Grge, te počinjem sa radom na projektu Orguljaške ljetne škole.

Do prije nekoliko dana sam smatrala da je moje djelovanje hvale vrijedno, te da o svom radu nema potrebe izvještavati širu javnost. Djela govore više od riječi, barem bi tako trebalo biti. A onda, usred moje nazočnosti, kolega iz Upravnog odbora, te voditelj seminara Glazba renesanse i baroka, prof. PAVAO MAŠIĆ, novinarki usred intervjua LAŽNO SE PREDSTAVLJA kao VODITELJ Orguljaške ljetne škole. Pošto nisam smatrala da je u interesu Škole praviti javni skandal, navedenu novinarku sam obavijestila da izbriše taj podatak, a navedenog kolegu sam upozorila da se ne može tako predstavljati, te ga ZAMOLILA da navedeni podatak izbriše i iz svoje biografije ! On je to ZDUŠNO ODBIO, te izrazio svoje uvjerenje kako ta FUNKCIJA njemu pripada, bez obzira što u 3 godine nije obavio NIKAKAV posao u smislu organizacije projekta ! Moram naglasiti da se dotični nije nikada NITI PONUDIO da preuzme bilo kakve poslove koji su uključivali organizaciju projekta (izuzev vođenja seminara za koji je uredno plaćen). U međuvremenu doznajem da se i za drugu televiziju također lažno predstavio, te je ta emisija već emitirana.

Navedenu situaciju prezentiram kolegama predavačima Škole, ujedno i članovima Upravnog odbora, uvjerena kako će situacija biti riješena… 2 člana Upravnog odbora stoje šutke dok ja iznosim sve ono što su svi na tom sastanku već i znali: SAV POSAO ORGANIZACIJE PROJEKTA LJETNA ORGULJAŠKA ŠKOLA OD 1. MJESECA 2019. GODINE OBAVLJALA SAM SAMOSTALNO. Treća članica Upravnog odbora, gospođa prof. Snježana Miklaušić-Ćeran zaključuje da rad jest moj ali je FUNKCIJA PAVLOVA (Mašića). Navedenoj gospođi sam u ove 3 godine svoga rada osigurala honorar od preko 20 000kn za različite poslove koje obavlja pri Udruzi. A rečenicu koju je izgovorila još uvijek ne razumijem! Nakon toga je prof. Pavao Mašić nadodao da će “nastaviti” obavljati svoju “funkciju”.

Moj dom je prepun dokumentacije Društva i Škole, a svaka osoba koja je obavila čak i najmanji posao na projektima OLJŠ, osobno je sa mnom surađivala. Na svoj dokumentaciji kao VODITELJICA PROJEKTA navedeno je MOJE IME. Ali ništa od toga nije spriječilo gospodina da se LAŽNO PREDSTAVLJA, te na taj način OTIMA MOJ RAD, MOJ TRUD, MOJE REZULTATE.

Duboko sam povrijeđena ponašanjem svojih dosadašnjih kolega i ljubitelja glazbe, te očekujem ISPRIKE svih gore prozvanih. Da li ću se povući sa SVIH FUNKCIJA Društva i projekta, o tome ću odlučiti kroz narednih par tjedana, nakon što DOVRŠIM PROJEKT – isplatim sve sudionike, predam sva izvješća i račune sponzorima.

Svoj sam “posao” obavljala zdušno, marljivo, predano, konjski i magareći !! Pod kaznenom odgovornošću za svaku isplaćenu kunu! Svoje sam vrijeme poklonila DOBROJ SVRSI, ali svoj rad NEĆU POKLONITI KIĆENJU TUĐIH PERJANICA!

Usuđujem se reći da sam u stanju šoka zbog navedenih događaja koje ni u kojem pogledu nisam očekivala, te da sam osobno ZGROŽENA I ZGAĐENA ponašanjem gore navedenih. “Funkcija” za mene nema nikakvo značenje, jedino značenje koje ja cijenim je ono koje svaka Osoba ostavi na srcu druge Osobe.

Srdačno, Tina Banovac

Comments are closed.