Audio: “Barokna razglednica” Natalije Imbrišak

2 travnja, 2012 Komentari isključeni za Audio: “Barokna razglednica” Natalije Imbrišak
Audio:  “Barokna razglednica” Natalije Imbrišak

Barokna razglednica je sažeti pogled na barokno stvaralaštvo za orgulje. Namijenjena je svima koji će pokazati interes za zvuk orgulja varaždinske katedrale, kao i onima koji će možda dobiti poticaj k produbljivanju svog interesa za pojedine skladatelje.

Uz djela Johanna Sebastiana Bacha – sinonima baroka i nezaobilaznog skladatelja na repertoaru svakog orguljaša, sadrži i skladbe Jana Pieterszoona Sweelincka, Dietricha Buxtehudea i Louisa – Nicolasa Clérambaulta. Njihov odabir nije slučajan. Sva trojica predstavnici su specifičnih “skladateljskih škola” od koji svaka na svoj način, iz svoga kuta, dodatno osvjetljava Bachovo stvaralaštvo kroz utjecaje koji su utkani u njega.

Izborom skladbi predstavljena je raznolikost baroknih oblika za orgulje: koral, fantazija, toccata i fuga (J. S. Bach), passacaglia (D. Buxtehude), suita (L. – N. Clérambault) i varijacije (J. P. Sweelinck).

Snimljeno 26. rujna2011.  na 41. Varaždinskim baroknim večerima, na orguljama varaždinske katedrale na Uznesenja Blažene Djevice Marije. CD je objavljen u izdanju “Aulusa” iz varaždina.

Album u cijelosti možete preslušati ovdje:

Comments are closed.