Dobrodošli u Sisak na međunarodni orguljaški festival

17 svibnja, 2012 Komentari isključeni za Dobrodošli u Sisak na međunarodni orguljaški festival
Dobrodošli u Sisak na međunarodni orguljaški festival

Mističan zvuk starih orgulja, na kojima se održava ovogodišnji 6. Međunarodni orguljaški festival Ars Organi Sisciae, poziva Vas na novi i poseban susret sa prošlošću od 21. do 27. svibnja.

Popularizacija, zaštita, obnova i revitalizacija hrvatskih povijesnih orgulja predstavlja izazovan poticaj na koji su, svjesni bogate baštine koja nas srećom još uvijek okružuje, u Sisku odgovorili autentično – podsjećajući na minule običaje stvaraju novu tradiciju osluškivanja zvuka naših starih u izvedbama najboljih domaćih i svjetskih umjetnika i orguljaša. Uz to na festivalu imate prilike čuti i zvuk novopostavljenih orgulja u crkvi Sv. Kvirina u Sisku. Kolaudacija orgulja i svečani koncert održat će se 25. svibnja.

Od 21. do 27. svibnja, u crkvama u Sisku, Selima, Žažini, Pešćenici i Martinskoj Vesi koncerte orguljske glazbe održat će Mirko Jankov, Edmund Andler-Borić, Krešimir Has, Ulrich Walther i Gorana Vindjević. Uz njih, nastupit će trubači Marin Zokić, Vlatko Šporčić i Krešimir Fabjanić.

Ovogodišnji festival otvaramo u crkvi Sv. Marije Magdalene Selima 21. svibnja uz zvuke orguljaške baštine grada Dubrovnika u izvedbi Mirka Jankova. Bit će nam čast da svojim prisustvom uveličate otvorenje festivala i ostale koncerte festivalskog programa Ars organi Sisciae.

Program festivala i raspored nastupa možete preuzeti ovdje>> AOS-program

Comments are closed.