Koncert orguljašica u crkvi Sv. Frane u Šibeniku

10 svibnja, 2012 Komentari isključeni za Koncert orguljašica u crkvi Sv. Frane u Šibeniku
Koncert orguljašica u crkvi Sv. Frane u Šibeniku

U petak, 18 svibnja s početkom u 20 sati četiri studentice orgulja Muzičke akademije u Zagrebu održat će koncert orguljske glazbe od baroka do moderne.

Koncert organiziraju Organološko društvo “Organum” iz Šibenika i Zagrebačka muzička akademija. Šibenska publika imat će priliku uživati u izvedbama barokne i suvremene orguljske glazbe na orguljama renomirane hrvatske radionice HEFERER u crkvi Sv. Frane. Ulaz je besplatan.

Nastupaju:
s. Tihana Strancarić

Rođena u Zagrebu, 1973.g. Nakon završene gimnazije, upisuje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Iste godine ulazi u Družbu sestara Služavki Malog Isusa. Nakon završenog studija sedam godina djeluje pastoralno u župi sv. Anastazije u Samoboru; predaje školski vjeronauk, župnu katehezu te vodi dječji zbor Samoborski krijes, mješoviti crkveni zbor i povremeno surađuje sa zborom mladih. U međuvremenu (2002. g.) polaže doživotne zavjete. 2006. g. upisuje preddiplomski studij crkvena glazba – orgulje na Institutu za crkvenu glazbu Albe Vidaković u klasi je profesorice Jasne Šumak – Picek i kasnije kod profesorice Mirte Kudrne. Diplomski studij nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi red. profesora Maria Penzara.

Leila Basletić

Rođena je 1983. godine u Zagrebu. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje stječe u glazbenoj školi “Blagoje Bersa” u Zagrebu gdje maturira 2002. godine. Tada upisuje Institut za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” pri KBF-u u Zagrebu koji završava 2008. godine. Iste godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer orgulje u klasi profesora M. Penzara. Trenutno je na petoj godini studija.

Tina Banovac

Rođena je u Šibeniku 17.10.1987. godine. Srednju glazbenu školu, smjer klavir, pohađa u Šibeniku, u klasi prof. Gordane Pavić. Godine 2007. upisuje studij orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi red. prof. Maria Penzara. Trenutno je na 5. godini studija. Tijekom studiranja koncertirala je u Zagrebu, Karlovcu, Varaždinu, Križevcima, Slavonskom Brodu, Šibeniku…

Katarina Bernik

Rođena je 1981. godine u Karlovcu. Završila je srednju glazbenu školu u Karlovcu, smjer klavir u klasi prof. L. Bradač, gdje danas radi kao pedagog. Godine 2005. je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Puli, odsjek glazbene kulture. Nakon studija upisuje i studij orgulja (2006.) u klasi red. prof. Maria Penzara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje završava 5. godinu. Tijekom studija pohađala je majstorske seminare kod uglednih orguljaša (B. Klapprott, C. Bossert, A. Meneghello, M. Penzar, M. Melcova).

 

Comments are closed.