Pavao Mašić i Anđelko Klobučar među dobitnicima ovogodišnjeg Porina

15 svibnja, 2012 Komentari isključeni za Pavao Mašić i Anđelko Klobučar među dobitnicima ovogodišnjeg Porina
Pavao Mašić i Anđelko Klobučar među dobitnicima ovogodišnjeg Porina

Mladi šibenski orguljaš i čembalist dobitnik je ovogodišnjeg Porina za najbolju izvedbu i najbolji album klasične glazbe. Anđelko Klobučar osvojio je nagradu za najbolju skladbu.

Prije nekoliko tjedana s ponosom smo pisali o albumu prvijencu našeg sjajnog orguljaša i čembalista Pave Mašića. Njegove izvedbe klasičnih majstora na albumu “1685.” prepoznate su i od strane struke, te su proglašene najboljima u protekloj godini. Pavao Mašić već duže slovi za jednog od najperspektivnijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije, pa se osvojene nagrade mogu smatrati definitvnom potvrdom njegovih vrijednosti. Ovogodišnje nagrade zaslužio je maestralnim izvedbama na čembalu, a mi vjerujemo da će nas u budućnosti obradovati priznanjima i za svoje orguljske izvedbe. Album 1685 u cijelosti možete preslušati ovdje:

Među nagrađenim umjetnicima na ovogodišnjem klasičnom izdanju Porina je i akademik Anđelko Klobučar, jedan od najznačajnijih hrvatskih orguljaša u proteklim desetljećima. I on je osvojio Porina u dvije kategorije – za najbolji arhivski /tematsko – povijesni album klasične glazbe i najbolju skladbu klasične glazbe za njegovu “Muziku za orgulje i orkestar”.

Posebna zanimljivost ovogodišnjeg izdanja Porina je nagrada za najbolji autorski album koju je osvojio predsjednik Republike Ivo Josipović za album “Passo sempio”

Dobitnike nagrada u svim kategorijama možete pronaći ovdje >> http://www.porin.info/index.php?opt=news&act=mlist&id=392&lang=hr

Naslovna fotografija preuzeta sa www.porin.info 

 

Comments are closed.