SISAK: Dobrodošli na 12. Dane glazbe Miroslava Miletića

12 listopada, 2012 Komentari isključeni za SISAK: Dobrodošli na 12. Dane glazbe Miroslava Miletića
SISAK: Dobrodošli na 12. Dane glazbe Miroslava Miletića

Sisak | 17.-19. listopada 2012. 

Dani glazbe Miroslava Miletića je festival posvećen sisačkom skladatelju, jednom od najstarijih i najizvođenijih hrvatskih skladatelja – Miroslavu Miletiću.

Ovogodišnje 12. Dane glazbe Miroslava Miletića otvaramo autorskom večeri skladatelja Miletića povodom 65 godišnjice njegova skladateljskog rada u crkvi Sv. Kvirina, 17.10. u 19.30. Na otvorenju ćemo imati prilike čuti praizvedbu Koncerta za violinu i gudače, Ivana Zajca, koju je revidirao i orkestrirao naš Miletić, a zgodno je da će i sam skladatelj sudjelovati u ovoj izvedbi. Izvođači te večeri redom su vrhunski domaći glazbenici: Viktor Vidović, gitara; Marco Graziani, violina; Ivana Zahirović – Négrerie, flauta; Tihana Herceg, mezzosopran i Edmund Andler – Borić, orgulje. Važno je naglasiti da ćemo dio skladateljeva opusa posvećenog orguljama po prvi puta imati priliku čuti na ovom festivalu (i uopće u Sisku) na novopostavljenim orguljama u župnoj crkvi Sv. Kvirina.

Druga večer tradicionalno je posvećena mladim glazbenim snagama – ove godine sisačkim učenicima i studentima glazbe, a na programu su domaći skladatelji, s naglaskom na Miletića.

Treća večer donosi nam obilje raznovrsne glazbe, od grčke tradicionalne, Bacha, domaćih suvremenih skladatelja do filmske glazbe…a sve u izvedbi ansambla Acustic Project uz gosta solista koji će izvesti Miletićev stavak za klarinet i gudače Glas iz Dubrovnika.
Veselimo se Vašem dolasku!

Comments are closed.