Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara nudi predavanja za učenike i nastavnike

2 ožujka, 2013 Komentari isključeni za Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara nudi predavanja za učenike i nastavnike
Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara nudi predavanja za učenike i nastavnike

Tijekom rujna i listopada 2012. Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara (HDGT) u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je 8. Dane teorije glazbe. U želji da svim zainteresiranima omogućimo pristup informacijama spremnoi smo sva svoja postignuća predstaviti u vašemu mjestu.

Na poziv škole, glazbenoga učilišta ili koje druge kulturne institucije, predavanja će održati Tihomir Petrović, prof. (Glazbena škola Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Rock-akademija u Zagrebu, osnivač i predsjednik Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara) i drugi predavači, istaknuti pedagozi, glazbeni teoretičari i muzikolozi. Uz svako će predavanje biti nekoliko riječi i o Hrvatskom društvu glazbenih teoretičara, čijim članom možete odmah i postati, a predstavit će se i sva postignuća Društva te izdanja iz biblioteke Društva, koja će se istodobno moći i kupiti.

Sva ponuđena predavanja, osim obrazovne, imaju i ulogu poticanja interesa slušatelja i njihova aktivnijeg odnosa prema glazbenoteorijskom znanju, što može bitno utjecati i na odluke učenika i njihovih roditelja o nastavku glazbenoga obrazovanja, upisu u srednju glazbenu školu ili studija glazbe. Isticanje vrijednosti teorije glazbe, predstavljanje suvremenih načina njezina poučavanja, priručnika za obrazovanje i knjiga o glazbi redovna je ativnost Društva. Organizatori predavanja nemaju stoga nikakve financijske obveze prema Društvu ni predavačima.

Comments are closed.