Koncert za trubu i orgulje oduševio Šibenčane

9 rujna, 2011 No Comments »
Koncert za trubu i orgulje oduševio Šibenčane

U četvrtak, 8. rujna magistar Edmund Andler Borić i Marin Zokić održali su koncert za trubu i orgulje. U akustičnom i ugodnom prostoru Crkve sv. Frane, na orguljama poznate graditeljske kuće Heferer iz 1967. godine, gledatelji su mogli uživati u rijetko viđenoj, ali sjajnoj kombinaciji zvukova dvaju instrumenata.

Magistar Edmund Andler Borić se rodio u Zadru, 1975. godine.gdje je završio jezičnu gimnaziju i srednju glazbenu školu Blagoje Bersa, teorijski odjel i glasovir. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se kod majstora u orguljskomu sviranju kod češkoga orguljaša Jaroslava Tumea, nizozemskoga Pietera van Dijka i francuskoga Daniela Rotha. Radi kao profesor orgulja na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Osijeku.

Trubač Marin Zokić rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se na Međunarodnoj trubljačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski komorni orkestar i dr. Bio je solo trubljač orkestra Hrvatske vojske i Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubljač Zagrebačke filharmonije.

Leave A Response